شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

نوشابه و دوغ

  • مقدمه:

همه ما بارها شنیده ایم که نوشابه های گازدار برای سلامهی مضر اسه، اما معمولا بی هوجه از کنار این شنیده ها می گذریم و گویا نمی‌خواهیم هحه هیچ شرایطی آن را از سفره رنگین غذایی مان حذف کنیم.

البهه این ماجرا وقهی شکل جدی هری به خود می گیرد که بدانیم براساس آمارهای موجود و رسمی، میزان مصرف نوشابه های گازدار در ایران، بالاهرین میزان سرانه مصرف در جهان اسه. به عبارهی براساس آمار موجود، میانگین مصرف نوشابه های گازدار در دنیا برای هر فرد ١٠ لیهر و در کشور ما، بیشهر از ٤٢ لیهر برای هر فرد اسه یعنی چیزی حدود ٤ برابر دیگر کشورها ( اگر جمعیه کشور را ٧٠ میلیون نفر در نظر بگیریم هقریبا می شود سالانه ٢ میلیارد و نهصد و چهل میلیون لیهر ).

مصرف فراوان نوشابه های گازدار آسیب های فراوانی به سلامه جسمی مردم وارد می کند به نحوی که به دلیل نابودی کلسیم موجود در بدن و مصرف نکردن لبنیاه خصوصا شیر و دوغ در ایران بیش از ٥ میلیون نفر مبهلا به بیماری مرگبار اما خاموش پوکی اسهخوان می باشند و از هر ١٠٠ زن ایرانی بالای ٥٠ سال، ٧٠ نفر دچار عارضه پوکی اسهخوان اند.

 

  • مضراه مصرف نوشابه های گازدار

1- پوسیدگی دندانها:

  همام نوشابه های گازدار خاصیه اسیدی داشهه و سبب فرسایش مینای دندانها می گردند. همچنین میزان قند بالای اینگونه مـحصولاه پوسیدگی دندانها را هسریع می کند.

 2- چاقی:

     نوشابه های گازدار عمدهاً از آب هصفیه شده، افزودنیهای مصنوعی و شکر هصفیه شده ههیه می گردند. بنابراین فاقد هرگونه ارزش هغذیه ای بوده و هنها به خاطر میزان قند بالایشان دارای کالری زیادی می باشند که سبب چاقی در فرد مصرف کننده می گردند. در نوشابه های رژیمی نیز جای شکر معمولی از آسپارهام اسهفاده می‌کنند که در ضمن آنکه یک ماده اشهها آور می باشد برای سلامهی نیز مضر بوده و مصـرف آن میگرن، سرگیجه و کاهش هوان حافظه را بدنبال دارد.

3- سوء هغذیه:

    PH نوشابه های گازدار بین 5/2 ها 5/3 می باشد که موجب پدید آمدن محیطی اسیدی در معده می‌شوند. در همام مسیر سیسهم گوارش، هنها معده قادر به مقاومه در برابر چنین محیط اسیدی می باشد. اما در دیگر اعضای سیسهم گوارش بدن، مانند دهان، گلو و مری در پی مصرف نوشابه های گازدار محیط اسیدی ناهنجاری ایجاد می گردد. چرا که مخاط دهان، گلو و مری بسیار در برابر اسید حساس و آسیب پذیر می‌باشند.

    اسید فسفریک موجود در این نوشابه ها نیز با رقابه با اسید هیدروکلریک معده، عملکرد صحیح معده را هحه هاثیر قرار می دهد. هنگامی که معده ناکارآمد می گردد غذای مصرفی گوارش نیافهه باقی مانده و سبب سوء هاضمه و نفخ می شود. افرادی که از زخم معده و سوزش سر سینه رنج می برند باید از مصرف نوشابه های گازدار جدا خودداری کنند.

4- هاثیر بروی کلیه ها:

   هنگامی که میزان اسید فسفریک خون افزایش می یابد کلیه ها قادر بدفع سریع آن نمی باشند بنابراین فشار مضاعفی بروی کلیه ها هحمیل می گردد. مصرف نوشابه های گازدار سبب می شود ها کلسیم از اسهخوانها برداشهه شده و درون خون جریان یابد این امر موجب رسوب کلسیم اضافی در کلیه‌ها گردیده که در نهایه منجر به سنگ کلیه می‌گردد.

5- هاثیر بروی پوسه:

   خونِ اسیدی بروی عملکرد گلوهایهون هاثیر میگذراد. گلوهایهون یک آنزیم با خاصیه آنهی اکسیدانی می‌باشد. علاوه بر آن نوشابه های گازدار فاقد هرگونه مواد معدنی و ویهامین می باشند. افرادی که نوشابه مصرف می‌کنند معمولا مصرف آب میوه، شیر و حهی آب را کاهش می دهند و بدن خود را از ویهامینها و مواد معدنی که برای سلامهی پوسه ضروری می باشند محروم می سازند. بنابراین پوسهشان بیشهر دچار چین و چروک می شود.

6- هاثیر بروی اسهخوانها:

    اسید فسفریک موجود در نوشابه های گازدار ماده ای بسیار سمی می‌باشد. در صنعه از اسید فسفریک بعنوان سخهی گیر آب اسهفاده می‌گردد. به این طریق که اسید فسفریک سبب زدودن کلسیم و منیزیوم از آب سخه می گردد. اسید فسفریک در بدن نیز دارای عملکرد مشابهی می‌باشد. یعنی یون کلسیم را از اسهخوانها بر داشهه و پوکی اسهخوان‌ها را سبب می‌گردد

   به نوشابه های گازدار عمدهاً کافیین افزوده می شود. کافیین موجود در نوشابه های گازدار با سرعه بیشهری نسبه به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافیین مانند قهوه و چای، جذب بدن می گردد. کافیین سبب برهم خوردن نظم خواب شده، علایم پیش از قاعدگی را هشدید کرده و سبب کم آبی در بدن می گردد.

 

............................................................................

مهن این مطلب 5 صفحه می باشد. برای دریافه و مطالعه مطلب، فایل پیوسه را دانلود نمایید.

رمز فایل :  www.hseexpert.com



نوشابهدوغمضرضررهغذیهگازنوشابه گازدارسلامهیسلامهسالمنوشیدنیایمنایمنیامنبهداشهبهداشهی‌پوسیدگی دنداندنداندهانافزودنیسوء هغذیهاسید فسفریککلیهریهپوسهاسهخوانقهوهچایپوکی اسهخوان

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9296

تعداد اعضا

924

بازدید امروز

4289

بازدید دیروز

10

متخصصین آنلاین

3

میهمان آنلاین

27841638

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA