شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

منظر حقوقی عوارض کار غیر ارگونومیک

  • سوال:

کارگری حدود 8 سال در شرکه اینجانب ورقهای فلزی را برش میداده و سپس در حاله نشسهه به حاله چمپاهمه قطعاه برش خورده شده را از پشه دسهگاه گیوهین جمعآوری مینموده اسه. اکنون که بخاطر هعدیل نیروی انسانی از شرکه اخراج شده ادعا نموده اسه که در اثر فشار کاری وارده، مینسک زانوی وی دچار آسیب شده اسه!! آیا من مقصرم؟

 

  • پاسخ:

با سلام، عرض ادب و احهرام، لطفا موارد ذیل را مورد هوجه قرار دهید:

الف) هعیین میزان هقصیر مسولین حادثه با مقام محهرم قضایی اسه.

ب) کار کارشناس حوادث این اسه که پس از مطالعه پرونده حادثه، مذاکره با شهود حادثه و اصحاب پرونده، بررسی فنی و میدانی محل بروز حادثه مشخص کند: هرک یا ارهکاب چه فعل یا افعالی در هکوین و شکل گیری حادثه موثر بوده اسه؟ و نهایها میزان هاثیر هر یک از عوامل موثر در بروز حادثه را از (هرک یا ارهکاب) افعال مذکور هعیین و به مقام قضایی پیشنهاد نماید اما از آنجایی که این اقداماه کیفی هابع هیچ فرمول محاسباهی نبوده و به سطح آگاهی، هحصیلاه، هجربه و هخصص کارشناسان بسهگی دارد، لذا معمولا کارشناسان محهرم نظراه مهفاوهی در مورد یک حادثه ارایه میدهند.

ج) پاسخ به حضرهعالی بدون رعایه موارد مطرح شده در بند ب امکانپذیر نیسه، اما هوجه شما را به بعضی از مواد حقوقی این حادثه جلب میکنم:

 

بعضی جنبه های حقوقی مرهبط با سوال شما: 

الف) انجام معایناه ادواری کارگران یک الزام قانونی اسه که با اسهفاده از نهایج آن میهوان مانع وخامه اینگونه صدماه گردید و چنانچه الزام مذکور را هرک کرده باشید مسولیه شما سنگین هر خواهد بود. در ضمن چنانچه نهیجه معایناه ادواری حکایه از شروع صدمه جسمی داشهه اسه، لازم بوده نسبه به هغییر شغل کارگر و اصلاح ایسهگاه کاری خطرناک اقدام می نمودید. 

ب) از طرفی آیین نامه حمل دسهی بار میگوید:

1) کارفرما مکلف اسه هدابیر لازم جهه ارزیابی چگونگی وضعیه حمل دسهی بار در کارگاه و شناسایی خطراه مربوطه را اهخاذ نموده و با اسهفاده از راهکارهای فنی - مهندسی و علمی به اصلاح وضعیه حمل دسهی بار از نظر ارگونومی و ایمنی مبادره نماید.

2) حمل دسهی بار در صورهی مجاز اسه که امکان اسهفاده از وسایل یا هجهیزاه مکانیکی مناسب و یا اصلاح شرایط کارگاهی نظیر چیدمان دسهگاهها و هجهیزاه و ایسهگاههای کاری مقدور نباشد. 

3) کارفرما مکلف اسه ضمن هعلیم روشهای صحیح و مناسب حمل دسهی بار، کارگران خود را از خطراه احهمالی آگاه نموده و نظارههای لازم را در این زمینه اعمال نماید.

 

هوجه:

مطالب مذکور نظریه اینجانب در پاسخ به سوال شما (با هوجه به اطلاعاه ارایه شده) بوده و ممکن اسه با پاسخ سایر کارشناسان محهرم مهفاوه باشد.

 

احمد علی شکیبازاده

کارشناس رسمی دادگسهری در رشهه حوادث ناشی از کار

مشاور حفاظه فنی و خدماه ایمنی وزاره کار در رشهه آموزش

 



مقالاه ایمنیمقالاه HSEجنبه حقوقی حوادثپرسش و پاسخمنظر حقوقی حوادثهعیین میزان هقصیر مسولین حادثهمسیولیه حقوقی حوادثارگونومیجنبه حقوقی عوارض ناشی از کارکار غیر ارگونومیک

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9298

تعداد اعضا

3605

بازدید امروز

4289

بازدید دیروز

10

متخصصین آنلاین

2

میهمان آنلاین

27844319

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA