شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

منظر حقوقی سقوط از ارتفاع

  • سوال:

اینجانب به اتفاق مالکان همجوار با ملک خودم تصمیم به تجمیع، تخریب و نوسازی ساختمانهای خود گرفتیم که براساس توافق انجام شده بصورت مشارکتی، کلیه عملیات ساخت و ساز را به پیمانکار واگزار کردیم و پیمانکار نیز بر اساس قرارداد تنظیم شده توسط عوامل اجرایی خود شروع به اجرای عملیات ساختمان نمود. پس از اتمام عملیات سفتکاری ساختمان و درمرحله نازککاری، پیمانکار بدون انعقاد قرارداد یکی از بستگان خود را به صورت روزمزد بکار گرفته و ایشان نیز برای دسترسی به سقف از تخته و دو عدد بشکه بعنوان زیر پایی استفاده نموده، اما در حین کار تعادلش را از دست داده و آسیب دیده است. آیا مالکین ساختمان هم در بروز مقصرند؟

 

  • پاسخ:

با سلام، عرض ادب و احترام، لطفا موارد ذیل را مورد توجه قرار دهید:

الف) تعیین میزان تقصیر مسؤلین حادثه با مقام محترم قضایی است.

ب) کار کارشناس حوادث این است که پس از مطالعه پرونده حادثه، مذاکره با شهود حادثه و اصحاب پرونده، بررسی فنی و میدانی محل بروز حادثه مشخص کند: ترک یا ارتکاب چه فعل یا افعالی در تکوین و شکلگیری حادثه موثر بوده است؟ و نهایتا میزان تاثیر هر یک از عوامل موثر در بروز حادثه را از (ترک یا ارتکاب) افعال مذکور تعیین و به مقام قضایی پیشنهاد نماید اما از انجایی که این اقدامات کیفی تابع هیچ فرمول محاسباتی نبوده و به سطح آگاهی، تحصیلات، تجربه و تخصص کارشناسان بستگی دارد لذا معمولا کارشناسان محترم نظرات متفاوتی در مورد یک حادثه ارائه میدهند.

ج ) پاسخ به حضرتعالی بدون رعایت موارد مطرح شده در بند ب امکانپذیر نیست اما توجه شما را به بعضی از مواد حقوقی این حادثه جلب میکنم:

 

بعضی جنبه های حقوقی مرتبط با سوال شما: 

1- مفاد قرارداد شما در تصمیم گیری کارشناس بسیار مؤثر است. اگر کل کار را به پیمانکار دادهاید وی مسؤل اجرا، نظارت و یا هماهنگی است. اما چنانچه خودتان قسمتهای مختلف کار را به پیمانکاران متفاوت میدادید شما مسول هماهنگی و نظارت شناخته میشدید و ممکن بود از همین منظر درصدی هم در شکلگیری حادثه مؤثر شناخته شوید، در وضعیت فعلی شما ممکن است با انتخاب پیمانکار فاقد صلاحیت در شکلگیری حادثه موثر شناخته شوید چرا که آئین نامه امور پیمانکاری شما را مکلف به انتخاب پیمانکار صلاحیتدار نموده، یعنی پیمانکاری که صلاحیت ایمنی خود را از وزارت کار اخذ کرده باشد.

2- علی الحال آیین نامه مقررات حفاظتی کارگاه های ساختمانی هم میگوید هرگز نباید برای تکیهگاه داربست یا ساخت آن از آجرهای لق یا جعبه یا مصالح نامطمئن دیگر استفاده شود.

3- همچنین مطابق قانون کار جمهوری اسلامی ایران اعمال نظارتهای موثر برنحوه صحیح انجام کار و همچنین ارائه دستورالعملهای ایمنی کار، بر عهده کارفرماست که در این حالت پیمانکار شما کارفرما محسوب میشود.

 

احمد علی شکیبازاده

کارشناس رسمی دادگستری در رشته حوادث ناشی از کار

مشاور حفاظت فنی و خدمات ایمنی وزارت کار در رشته آموزش



مقالات ایمنیمقالات HSEجنبه حقوقی حوادثپرسش و پاسخمنظر حقوقی حوادثتعیین میزان تقصیر مسؤلین حادثهمسئولیت حقوقی حوادثمسؤلیت پیمانکار در قبال حادثهمسؤلیت کارفرما در قبال حادثهحوادث ناشی از کارسکوی کار نا ایمن

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8229

تعداد اعضا

5294

بازدید امروز

6364

بازدید دیروز

1

متخصصین آنلاین

2288

میهمان آنلاین

25021903

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA