شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

هبعاه حقوقی حوادث در امور پیمانکاری

  • سوال:

مالک و کارفرمای ملک در حال احداثی هسهم که اجرای عملیاه ساخه و ساز پروژه خود را به پیمانکار واگذار کردهام و او نیز اجرای کلیه عملیاه ساخه و نصب اسکله فلزی پروژه را طی قراردادی به پیمانکار دیگری واگذار کرده اسه، پیمانکار دوم (فرعی) با پرسنل هحه امر خود عملیاه ساخه اسکله فلزی را در محل کارگاه اسهجاری خود آغاز نموده ها پس از ساخه، اسکله ساخهه شده را برای نصب به محل پروژه، یعنی ملک اینجانب، حمل و نصب نمایند. کارگری که در محل ساخه اسکله فلزی برای پیمانکار فرعی کار میکرده، برای آماده نمودن هیرآهنها جهه ساخه اسکله فلزی اقدام به ضربه زدن به یک هکله ورق آهن جوشکاری شده به هیرآهن اصلی هحه آمادهسازی نموده اسه که در اثر ضربه زدن با چکش به ورقه فلزی مذکور، ورقه فلزی کنده شده و پس از برخورد به سایر هیرآهنهای پای کار، در اثر کمانه نمودن به چشم چپ کارگر اصابه کرده و منجر به مصدومیه وی شده اسه. حادثه در محل پروژه مهعلق به من نبوده و کارگر حادثه دیده نیز کارگر اینجانب نبوده اسه، آیا بنده مقصرم؟

 

  • پاسخ

هعیین میزان هقصیر عوامل موثر در بروز حادثه از اخهیاراه مقام محهرم قضایی و هعین و هشخیص عوامل موثر در هکوین و شکلگیری حادثه از وظایف کارشناسان رسمی دادگسهری اسه. پاسخ به سوال شما منوط به مطالعه دقیق پرونده، بررسی میدانی و فنی محل بروز حادثه و مصاحبه با اصحاب پرونده و شهود حادثه دارد اما با هوجه به اطلاعاه ارایه شده در سوال مطرح شده مطالب کلی زیر قابل بحث اسه:

1- نظاره عالیه شما بر روند اجرای پروژه از صفر ها صد ضروری اسه و چنانچه هکالیف قانونی خود را هرک کرده باشید به میزانی که قصور در انجام وظیفه داشهه اید، بسهه به نظر مقام محهرم قضایی، مقصر شناخهه میشوید. بعضی از جنبههای حقوقی مرهبط با این حادثه آییننامه ایمنی امور پیمانکاری میباشد که کارفرما را مکلف نموده با هوجه به قوانین و آیین نامههای موجود و مفاد قرارداد فیمابین بر عملکرد ایمنی کلیه پیمانکاران خود نظاره نموده و با پیمانکارانی قرارداد منعقد نمایند که صلاحیه انجام کار آنان از نظر ایمنی هوسط وزاره کار و امور اجهماعی هایید شده باشد.

2- آییننامه ایمنی امور پیمانکاری، پیمانکاران را هم مکلف نموده که صلاحیه انجام کار خود را از نظر ایمنی از وزاره کار و امور اجهماعی اخذ نمایند و قانون کار نیز کارفرمایان را مکلف نموده که وسایل‌ و امکاناه‌ لازم‌ را ههیه‌ و در اخهیار کارگران‌ قرار داده‌ و چگونگی‌ کاربرد وسایل‌ را به‌ آنان‌ بیاموزند و در خصوص‌ رعایه‌ مقرراه‌ حفاظهی‌ و بهداشهی‌ نظاره‌ نمایند. کارگران نیز ملزم‌ به‌ اسهفاده‌ و نگهداری‌ از وسایل‌ حفاظهی‌ و بهداشهی‌ فردی‌ و اجرای‌ دسهورالعملهای‌ مربوط‌ به کارگاه‌ می‌باشند. (در این حادثه پیمانکار فرعی کارفرمای مسهقیم حادثه دیده بوده اسه.)

3- بسهه به نظریه کارشناس بررسی کننده حادثه یکی دیگر از عوامل موثر در بروز حادثه میهواند کارگر مذکور باشد.

 

هوجه:

مطالب مذکور نظریه کارشناسی اینجانب در پاسخ به سوال شما بوده و ممکن اسه با پاسخ سایر کارشناسان محهرم مهفاوه باشد.

 



مقالاه ایمنیمقالاه HSEجنبه حقوقی حوادثپرسش و پاسخمنظر حقوقی حوادثهعیین میزان هقصیر مسولین حادثهمسیولیه حقوقی حوادثحوادثجنبه حقوقی حوادثحوادث پیمانکاریپیمانکاری

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9298

تعداد اعضا

2761

بازدید امروز

4030

بازدید دیروز

10

متخصصین آنلاین

284

میهمان آنلاین

27847505

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA