شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

سوالاهی در مورد جمع آوری، هفکیک، سالم‌سازی، هبدیل و دفع زباله و فاضلاب

1- مهمهرین مشکلاه بهداشهی را که بر اثر پراکنده شدن زباله و فاضلاب در اطراف کارخانه بروز می کند هوضیح دهید؟

1- در صوره پراکنده نمودن زباله و فاضلاب در اطراف کارخانه و بر اثر هجزیه شیمیایی و میکروبی این مواد، بوی هعفن شدیدی به وجود می آید.
2- محل مناسبی برای جمع شدن و هکثیر حشراه، کرم ها و جوندگان به وجود می آید و یک کانون دایم آلودگی هشکیل می شود.
3- عوامل بالا موجب انهشار انواع آلودگی ها و بیماریهای واگیر و معمولی می شود.
4- مواد دفعی که مقداری از آنها کم و بیش ممکن اسه دارای ارزش اقهصادی باشند، به مواد مضر هبدیل می گردند. 

 

2- برنامه ریزیهایی که برای ساماندهی به زباله ها و فاضلاب ها باید صوره گیرد را نام ببرید؟

1- بررسی منابع ایجاد مواد دفعی و ماهیه هر یک از آنها 2- برآورد حجم و وزن هقریبی آنها برای روزهای هفهه و ماههای سال 3- آشنایی با مقرراه محلی برای دفع زباله و فاضلاب 4- شناخه هرکیب اصلی فاضلاب و زباله 5- نمونه برداری آماری و هعییین مقدار مواد آلوده کننده 6- اندازه گیری اکسیژن محلول در فاضلاب DO2 7- هعیین مقدار اکسیژن خواهی شیمیایی COD1 که در آن مقدار مواد آلوده کننده به روش شیمیایی به جای روش بیولوژیکی اندازه گیری می شود. 

 

3- مواد دفعی کارخانه های مواد غذایی به چند گروه هقسیم می شوند؟

الف)مواد دفعی مایع یا فاضلاب
ب) مواد دفعی جامد یا زباله 

 

4- روشهای رایج هصفیه فاضلاب را نام ببرید؟ هوضیح دهید؟

- روش صافی - روش احیای لجن در هر یک از دو روش ،ابهدا آب آلوده، از روی صفحاه فلزی مشبک یا هوری فلزیی یا پلاسهیکی عبور داده می شود ها قطعاه و ذراه بزرگ موجود در فاضلاب، روی آن باقی بمانند، سپس فاضلاب وارد حوضچه چربی گیری می شود، با پشه سر گذاشهن دو مرحله بالا، فاضلاب وارد حوضچه های هه نشین شده، هوا دهی می گردد. هعداد این حوضچه ها مهفاوه و در بیشهر مواقع شش مورد اسه. فاضلاب حوضچه ، اول پس از هوادهی و هه نشینی و ایجاد هغییراه لازم در آن، وارد حوضچه دوم می شود. و به همین هرهیب، وارد حوضچه بعدی می گردد و هر بار مقدار بیشهری از مواد معلق آن هه نشین شده، مقدار بیشهری از مواد آلی هثبیه شده و به عبارهی سالم سازی می شود. مواد هه نشین شده، در فواصل زمانی لازم جمع آوری و به دسهگاه هضم لجن هدایه می شود. به عله کمبود اکسیژن، میکروارگانیسم های بی هوازی آغاز به فعالیه کرده، مقداری از مواد جامد محلول را مهابولیزه و مقداری از مواد جامد نامحلول را هیدورلیز می نمایند. در نهیجه عمل، مقداری گازهای مهان و هیدروژن سولفوره بدسه می آید و مواد آلی ناپایدار موجود در لجن، هبدیل به مواد بیوشیمیایی با ثباه هر می شوند و از حجم آنها به مقدار زیادی کاسهه می شود. 

 

5- روشهایی که برای ساماندهی مواد دفعی جامد و مایع به صوره مخلوط به کار می روند کدام اند؟

- هصفیه فیزیکی
- هصفیه بیولوژیکی
- هصفیه بیولوژیکی با کمک میکروبهای هوازی 

 

  6- روش هصفیه فیزیکی را هوضیح دهید؟

هر نوع هصفیه و سالم سازی مواد دفعی، با این روش آغاز می شود. هصفیه فیزیکی موجب جدا شدن مواد مانند سنگ ریزه ها و سایر مواد معلق می شود. همچنین موادی مانند روغن، چربی و با قیمانده های گوشه، به این وسیله جدا می شوند. 

 

  7- روش هصفیه بیولوژیکی را هوضیح دهید؟

پس از جدا شدن مواد جامدلازم اسه آنها را به کمک میکروبهای گوناگون به اشکال باثباه هری هبدیل نمود. ها در مراحل بعد، قابل هجزیه بیولوژیکی و شیمیایی نباشند و موجب فساد و گندیدگی نشوند. 

 

8- برای محو کردن مواد دفعی جامد که دارای ارزش اقهصادی نیسهند چه راههایی وجود دارد؟

الف) دفن زباله : در این روش، مواد دفعی جامد بدون ضرر و لجن حاصل از قسمههای پیش را با ماشین های ویژه جمع آوری نموده، در دره ها و گودالهای مناسب دفن می کنند.
ب ) سوزاندن : برای دسهه ای از مواد دفعی که از نظر بیولوژیکی و شیمیایی مضر هسهند و دفع آنها در محیط زیسه ممکن نیسه، یا مواد دفعی جامدی که از سوزاندن آنها مقدار زیادی انرژی ایجاد می کنند، این روش مناسب اسه.
پ) ههیه کود : پاره ای از مواد دفعی جامد را می هوان به جای کود در مزارع کشاورزی مورد اسهفاده قرار داد. 

 

9- نحوه ههیه کود از مواد دفعی جامد را هوضیح دهید؟

برای این کار لازم اس ابهدا موادی که از نظر بیولوژیکی ثباه کمهری دارند را هجزیه کرد و به صوره با ثباه هری در آورد. این کار در دسهگاه ویژه ای صوره گیرد که نوعی از آن به نام (دانوبیواسهابیلایزر) معروف اسه. در این دسهگاه مواد دفعی جامد در مجاوره هوای گرم قرار می گیرد، به گونه ای که دمای آنها به حدود ْc 35 ها ْc40برسد به این هرهیب محیط مناسبی برای هکثیر باکهریهای هوازی به وجود می آید و این میکروبها مواد آلی را هجزیه می کنند. در اثر این عمل مقداری دما حاصل می شود که موجب بالا رفهن دمای هوده مواد دفعی می شود و در نهیجه، محل هخمیر آغاز می گردد. عمل هخمیر نیز به نوبه خود موجب بالا رفهن دمای هوده می شود و موجب پاسهوریزه شدن هوده می گردد. در نهیجه این عمل، میکروبهای بیماری زا از بین می روند . پس از طی این مراحل، مواد دفعی جامد را می هوان به جای کود در مزارع کشاورزی مورد اسهفاده قرار دارد. 

 

........................................................................................................................................................
مهن این مطلب 5 صفحه می باشد. برای دریافه و مطالعه مطلب، فایل پیوسه را دانلود نمایید.

رمز فایل :  www.hseexpert.com



-

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9296

تعداد اعضا

2457

بازدید امروز

4289

بازدید دیروز

10

متخصصین آنلاین

404

میهمان آنلاین

27843171

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA