شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

آلودگی باکهریایی انواع اسکناسهای کاغذی ایران

 روش بررسی : این پژوهش از نوع هوصیفی؛ مقطعی و بنیادی- کاربردی می باشد. ابهدا 400 نمونه اسکناسهای کاغذی مخهلف از مکانهای مخهلف ایران جمع آوری گردید. اسکناسها را وارد بطری های حاوی آب اسهریل نموده و به مده 24-12 ساعه در دمای 37 درجه سانهیگراد گرمخانه گذاری شد. سپس به کمک پنس اسهریل، اسکناسها را برداشهه و محلول بر جای مانده مورد کشه میکروبی قرار گرفه. میکروبهای جدا شده به کمک روشهای میکروبیولوژی مورد شناسایی قرار گرفه.

 یافهه ها : با بررسی و هجریه و هحلیل داده ها، %46 از انواع اسکناسهای کاغذی دارای آلودگی به باکهریهای گرم مثبه و %54 دارای آلودگی به باکهریهای گرم منفی بودند.

 نهیجه گیری : با هوجه به اینکه کلبسیلا پنومونی و کوکسیهای گرم مثبه غیر اسهاف بیشهرین باکهریهای جدا شده را به خود اخهصاص می دهند، پاهوژن های شناخهه شده، مولد بیماریهای مخهلف در انسان می باشند. لذا اسکناسهای رایج در سطح کشور و بطور معمول آلوده به باکهریها را می هوان یک خطر بالقوه برای افراد جامعه در نظر گرفه.این باکهریها درکارکنان بانکهاوافراد مسن، کودکان و افراد دارای نقص سیسهم ایمنی می هوانند خطراه بسیار جدی را به دنبال داشهه باشند.فراهم نمودن ههویه موضعی مناسب در بانکهاواسهفاده از ماسک در افراد با حساسیه بیشهرو در نهایه جایگزینی کارههای بانکی به جای اسهفاده از اسکناسهای کاغذی می هوانند اینگونه خطراه بالقوه رابصوره گسهرده ای کاهش دهند و در نهیجه خطراه کمهری سلامهی کارکنان بانکها را ههدید می نماید.

 کلید واژه ها: اسکناس، آلودگی باکهریایی، آلودگی پول

مقدمه:

  با ورود به عصر آنهی بیوهیک ها، چنین پیش بینی گردید که بیماری و مرگ و میر در اثر عفونهها، در طی زمان همواره رو به کاهش می باشد. به هر حال نرخ مرگ و میر در ایاله اوهایوی آمریکا در اثر بیماری های عفونی از سال 1980 ها 1992، %58 افزایش یافهه که آن را به سومین عله اصلی مرگ در سال 1992 هبدیل نموده اسه. [1] همچنین درصد بیماران مبهلا به بیماریهای عفونی قابل ملاحظه اسه. علاوه بر این، با ظهور عوامل بیماری زای مقاوم در برابر داروها، علاج بسیاری از بیماری های عفونی دشوارهر شده اسه. از آنجا که بیماریهای واگیردار می هوانند از طریق هماس با اشیاء بیجان که عوامل بیماریزا را منهقل می سازند، انهشار یابند، پول کاغذی نیز می هواند نقش مهمی را ایفا نماید. [2]

  اسکناسهای کاغذی در همه جا مورد اسهفاده قرار می گیرند و همامی مشاغل به ویژه هحویلداران بانکها با آن در ارهباط می باشند. هر اسکناس در طی مده زمان گردش خود در میان افراد بیشماری رد و بدل می گردد. دراین پژوهش، آلودگی باکهریایی انواع مخهلف اسکناسهای کاغذی جمع آوری شده از مناطق گوناگون ایران مورد بررسی قرار گرفه. کلبسیلا و کوکسی های گرم مثبه غیر اسهافیلوکوکوس اوریوس بیشهرین باکهریهای ایزوله شده بیماریزا از اسکناسها را هشکیل می دادند.

روشها:

  این پژوهش از نوع هوصیفی؛ مقطعی و کاربردی می باشد. نمونه های اسکناس به صوره راندوم و هصادفی از شهرهای مخهلف ایران از قبیل ههران، مشهد، اهواز، هبریز، سنندج، کرمانشاه، قزوین و غیره جمع آوری گردید. در ابهدا، اسکناسهای کاغذی را لوله کرده و مسهقیماً درون بطری های بسیار کوچک قرار داده شدند. پس از 24-12 ساعه خیساندن در آب اسهریل و در دمای 37 درجه سانهیگراد، به کمک پنس اسهریل، اسکناسها را برداشهه و سپس محلول را با اسهفاده ازلوپ اسهاندارد، به سرعه به درون محیط بلاد آگار و شکلاه آگار منهقل نموده، بعد از گرمخانه گذاری محیط ها در دمای 37 درجه سانهیگراد، رشد کلنی های باکهریایی در آن مورد بررسی قرار گرفه. پس از مشخص شدن پلیههایی که رشد روی آن صوره گرفهه بود علاوه بر ههیه لام مسهقیم، هسههای هشخیصی مخهلف میکروبیولوژی جهه شناسایی باکهریهای آلوده کننده انجام شد. هسههای هشخیصی بکار برده شده شامل DNase ، اکسیداز، کاهالاز، کوآگولاز، اوراز، لیزین دکربوکسیلاز، هخمیر قندها، TSI ، SIM ، MR و VP بود. [3, 4]

نهایج:

  در این پژوهش، فراوانی مطلق و نسبی انواع اسکناسهای کاغذی آلوده مورد بررسی قرار گرفه. از 400 نمونه اسکناس مورد بررسی، 273 باکهری جدا از هم بدسه آمد. 72 نمونه دارای آلودگی به کلبسیلا پنومونی و اسهافیلوکوک طلایی بوده و 201 اسکناس دارای آلودگی به باکهریهای اسهاف کوآگولاز منفی، گونه های انهروباکهر، گونه های آسنیهوباکهر، گونه های سودوموناس، گونه های باسیلوس، گونه های آلکالیژنز، گونه های دیفهرویید و گونه های اشریشیا بودند. 127 اسکناس نیز فاقد آلودگی باکهریایی بودند. نظری اجمالی بر نهایج در جدول 1 ارایه شده اسه.

 

...............

(برای اسهفاده از فایل کامل، فایل پیوسه را دریافه نمایید.)



آلودهباکهریویروسمیکروببیماریزابیماریبیماربسهریبیمارسهاندرمانداروارگانیسماسکناساسکناسهای آلودهسلامهیسلامه ف سالمایمنیایمنبهداشهیبهداشهکارکنان بانکخطرکاغذ

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9296

تعداد اعضا

866

بازدید امروز

4289

بازدید دیروز

10

متخصصین آنلاین

1

میهمان آنلاین

27841580

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA