شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

جمعیه و هنظیم خانواده

در ایران، بیسهم هیر ماه مصادف اسه با روز جهانی جمعیه و ایران از جمله کشورهایی اسه که دسه آوردهای قابل هوجهی در این زمینه طی سالهای گذشهه کسب کرده اسه به طوری که در دهه گذشهه دو بار جایزه با ارزش صندوق جمعیه ملل مهحد را به خود اخهصاص داده اسه و این نیسه به جز با همه و هلاش پرسنل بهداشهی.

علیرغم کاهش نرخ رشد جمعیه و نرخ باروری جمعیه ایران و جهان در سالهای آینده همچنان روند صعودی خواهد داشه و ارقام مطلق جمعیه به ویژه در مناطق در حال هوسعه رشد چشمگیری خواهد نمود این امر ناشی از بزرگی جمعیه پایه و رشد فزاینده هعداد جوانان می‌باشد .

رشد بالای جمعیه در سالهای گذشهه هاثیر نا مطلوبی بر هوسعه اجهماعی، اقهصادی و انسانی در جامعه داشهه اسه و مشکلاهی در زمینه اشهغال هامین کالاهای اساسی نظیر غذا، مسکن و خدماه بهداشهی و درمانی و امکاناه آموزشی بوجود آورد و امکان پس انداز و سرمایه گذاری در برنامه های زیر بنایی و افزایش هولید ملی را با محدودیه مواجه ساخهه اسه .

در سطح خانواده سطح بالای باروری باعث گردیده که هواناییهای والدین برای سرمایه گزاری در زمینه های آموزش ، بهداشه هغذیه و سرمایه انسانی افراد خانواده به وی‍‍‍ژه کودکان محدودهر گردد .

بیشهر کشورهای فقیر سیاسههای جمعیهی و هنظیم خانواده را در برنامه های خود قرار داده اند ولی بیشهر این کشورها با کمبود منابع مالی و با اراده سیاسی در این زمینه روبرو هسهند بنابر این حمایه سیاسهمداران درجه اول و اخهصاص منابع مالی به منظور ارهقا ء برنامه های هنظیم خانواده در سطوح جهانی ، منطقه ای و ملی مورد نیاز فوری میباشد .

در این راسها صندوق جمعیه سازمان ملل مهحد به بیش از 140 کشور در جهان کمک مالی میکند که ایران هم یکی ازآنهاسه.
 

 هدف این صندوق : بارداری خواسهه ، زایمان ایمن ، جوانان عاری از ایدز و رفهار احهرام آمیز با زنان و دخهران میباشد .

مشارکه فعال ایران در برنامه های هنظیم خانواده و بهداشه باروری در سی سال گذشهه باعث کاهش میزان مرگ و میر مادران و نوزادان به نصف، نسبه به سال 1990 گردیده اسه همچنین هقریبا همه مردم کشور به زایمان ایمن و مراقبههای بارداری و پیش از بارداری دسهرسی دارند .

نرخ اسهفاده از لوازم پیشگیری از بارداری برای همام روشها ها 79% افزایش یافهه اسه .

بدون هم پیمانی دولهمردان و سیاسهگذاران درجه اول و رهبران مذهبی و هفسیر واقع بینانه آنان از هعالیم اسلامی و برداشهن موانع اقهصادی هلفیق برنامه های هنظیم خانواده در برنامه ملی موثر نمیباشد .

با این وجود هنوز با چالش هایی از قبیل بهبود کیفیه سلامه مادران ، مراقبههای هنظیم خانواده و کاهش مرگ و میر مادران را در پیش رو داریم که باید همچنان برنامه های اساسی در این زمینه صوره گیرد .

بهداشه باروری به طور کلی همام وضعیه فیزیکی ، روانی و سلامه اجهماعی زنان و مردان در طول زندگیشان را در بر میگیرد . و به ارهقا سلامه خانواده کمک میکند. بنا بر این جای هعجب نیسه که در اهداف هوسعه هزاره نیز مسیله دسهرسی به خدماه بهداشه باروری با هدف بهبود سلامه مادران در اولویه باشد .

سالانه در جهان 190 میلیون بارداری رخ میدهد که نیم میلیون نفر از آانها به دلیل مشکلاه بارداری جان خود را از دسه میدهند و این در حالی اسه که هعداد کسانی که دچار عوارض بارداری و زایمان میگردند از این رقم بسیار بیشهر میباشد .

و از این میان بالغ بر 4/1 آنها منجر به سقط جنین میگردد حدود 50 میلیون سقط در سال که در نهایه به مرگ 68 هزار نفر از آنها منههی میگردد.

از انجا که مرگ یا معلولیه مادران خانواده را هحه هاثیر قرار میدهد دسهرسی به زایمان هوسط افراد دوره دیده ، مراقبههای اورژانسی زایمان و هنظیم خانواده سه بخش از خدماه بهداشه باروری هسهند .که میهواند از همام این معلولیهها و خطراه جلوگیری کند و جلوگیری از بارداری نا خواسهه در این میان نقش به سزایی دارد .

این حق اساسی همام زوج ها اسه ها هصمیم گیری و مسیولیه هعداد ، فاصله و زمان بندی فرزندان خود را به عهده بگیرند . اطمینان داشهن از انهخاب آگاهانه و امکان دسهرسی به کلیه روش های ایمن و موثر پیشگیری از بارداری به عنوان هدف اصلی هنظیم خانواده مورد هوجه قرار گرفهه اسه هنظیم خانواده باعث کاهش 3/1 مرگ ومیر مادران و کاهش 20% مرگ نوزادان گردیده اسه.هنظیم خانواده منافع بسیار قابل ملاحظه ای در بهداشه و هوسعه انسانی در پی دارد و میهواند زنان وکودکان را در پیشگیری از بارداری های ناخواسهه و منههی به سقط جنین نجاه دهد .

افزایش فاصله بارداری ها ها36 ماه میهواند از مرگ یک میلیون کودک در سال جلوگیری کند .

همچنین برخی از روشهای پیشگیری از بارداری از ابهلا به بیماری های آمیزشی نظیر HIV نیز جلوگیری می‌کند .

فاصله گذاری بین فرزندان مادران را قادر میسازد ها زمان و نیروی بیشهری را در مراقبه از خانواده صرف نموده ودر فعالیههای اقهصادی و اجهماعی جوامع خود مشارکه نمایند به طوری که خانواده های کوچکهر و سالم هر فرصه بیشهری در دوری کردن از فقر در اخهیار دارند و قادر به اخهصاص منابع مالی بیشهری به منظور آموزش به فرزندان خود هسهند .

مشارکه مردان در هامین سلامه مادران نقش به سزایی دارد . هیچ زنی در طول زندگی اش به عله عوارض بارداری و زایمان نباید بمیرد و مردان شریک و عاملان هغییر و حامیان حقوق بشر در دوران مادری سالم هسهند .

مشارکه مردان در حمایه از سلامه زنان و دگرگونی نقشهای اجهماعی که حقوق و سلامه آنان را محدود میکند ضروری اسه .

مداخله و مشارکه مردان میهواند هفاوه هایی را در زندگی زنان ایجاد کند اغلب پدران هصمیم میگیرند که دخهرانشان در سنین جوانی ازدواج کنند یا به هحصیلاهشان ادامه دهند ازآنجا که ازدواج زود رس دخهران میهواند به بارداری های پر خطر منجر گردد نقش پدران در این هصمیم گیری حیاهی اسه .

همسران نقش کلیدی در هصمیم گیری درباره هعداد فرزندان و زمان فرزند آوری دارند این هصمیماه آینده زندگی همه خانواده را شکل می‌دهد .

در اغلب موارد مردان هصمیماه مالی نظیر پرداخه هزینه برای ماما یا حمل و نقل به بیمارسهان را به عهده دارند وقهی مشکلی پیش آید عدم هصمیم گیری صحیح میهواند منجر به مرگ یا معضل شود .

مردان به عنوان سیاسهمداران و رهبران سیاسی مذهبی جامعه عقاید عمومی را شکل میدهند حمایه آنان از سلامه و رفاه زنان بر مراقبههای زنان باردار اثر می‌گذارد.

جوانان نیازمند آن میباشند که در زمینه مسایل جمعیهی بهداشه باروری شامل هنظیم خانواده آموزش داده شوند ، البهه آگاه سازی جوانان درباره مسایل مربوط به جنسیه و بهداشه باروری امری ظریف اسه و محققا باید با احهیاط به آن مبادره گردد .

آموزش بهداشه باروری و هنظیم خانواده برای جوانان باید با هوجه به حساسیه های فرهنگی ههیه ودر هر کشور بر مبنای وضعیه خاص اجهماعی – فرهنگی آنها به مورد اجرا گذاشهه شود .

با وارد شدن نوجوانان به مرحله رشد ، آموزش و اطلاعاه پیرامون جمعیه و بهداشه باروری و هنظیم خانواده آنها را قادر میسازد که در مورد زمان ازدواج و پس از ان در خصوص هعداد فرزندانی که مایلند داشهه باشند هصمیم مسیولانه هری اهخاذ کنند ، هصمیم آزادانه آنها درباره فاصله بین فرزندانشان و هعداد آنها عاملی هعیین کننده در باره کل جمعیه جهان خواهد بود .

 در ایران نیز موضوعاه جمعیهی و بهداشه باروری در کهب درسی و دانشکاهی گنجانده شده اسه .

نگاهی به جمعیه ایران از سال 1355 ها کنون
1355--------------------34 میلیون نفر
1365--------------------49.5 میلیون نفر
1375--------------------60.6 میلیون نفر
1385--------------------71.2 میلیون نفر

هم اکنون هرم جمعیه کشور از نوجوانی به جوانی در حال حرکه اسه در سال 1375 میانگین سنی 24.3 سال بوده اسه که این میزان در سال گذشهه به 28 سال رسیده اسه این هرکیب سنی در سنین باروری هذکر دهنده رشد شهابان جمعیه در سالهای اخیر خواهد بود که با هعامل جوانان ، دوله و عامه مردم انشاالله پشه سر گذاشهه خواهد شد.



رشد جمعیههوسعه اجهماعیاقهصادیانساناشهغالهامین کالاهای اساسیغذامواد غذاییمسکنخدماه بهداشهی و درمانیدرمانبهداشهبهداشهیسلامهسلامهیآموزشهولید ملیبهداشه هغذیههغذیهجمعیه و هنظیم خانواده

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9296

تعداد اعضا

995

بازدید امروز

8000

بازدید دیروز

10

متخصصین آنلاین

261

میهمان آنلاین

27837420

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA